Okresní kolo odznaku všestrannosti olympijských vítězů

Tisk PDF

Na naší škole proběhl 28. dubna další ročník okresního kola odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Patronem akce pro Jihomoravský kraj a současně spolupořadatelem je naše bývalá olympionička Šárka Kašpárková, kterou jsme opět mohli u nás přivítat.

V letošním roce se okresního kola zúčastnilo 6 základních škol okresu a v 5 disciplínách (trojskok, dribling, kliky, švihadlo, medicinbal) soutěžilo 120 chlapců a dívek, což byl účastnický rekord.

Vítězství a postup do krajského kola si zajistila ZŠ Tyršova Vyškov, 2. místo obsadila a taktéž do KK postupuje ZŠ Rousínov. Na 3. místě se umístila ZŠ Komenského Slavkov u Brna a nepopulární 4. místo obsadila naše ZŠ Bučovice 710. Oproti loňskému roku jsme však zaznamenali zlepšení o jednu příčku.

V kategoriích jednotlivců postupují do krajského kola vždy první dva chlapci a dívky. Z naší školy se podařilo postoupit Veronice Strakové z 9. B a Dominiku Prštickému z 8. B. 5. června v Brně na KK OVOV jim budeme držet palce, přejeme co nejlepší umístění a osobní rekordy v jednotlivých disciplínách.

Mgr. Miroslava Hanáková, pořadatel soutěže