Projektový týden v 1. A a 1. B na ZŠ 710

Tisk PDF

Třídní učitelky Mgr. Martina Berčáková a Mgr. Radka Janegová se rozhodly, že žákům 1. třídy zpestří poslední dny ve škole, a tak zorganizovali projektový týden. V týdnu od 20.-24.6.2022 žáky čekalo nějaké překvapení, ve kterém se zábavnou formou vzdělávali.

První den projektového týdne byl na téma Pštrosi. Hned ráno všichni vyrazili na vycházku, která směřovala k výběhu s pštrosy. Žáci obdivovali krásné peří, velký zobák i zvuk, kterým se pštrosi dorozumívají. Následovala svačina v trávě, při které jsme pozorovali pštrosi a zároveň se dozvěděli spoustu zajímavých informací. Poté jsme se přesunuli do lesoparku, kde si žáci zaposilovali na prolézačkách. Den byl zakončen pracovním listem, ve kterém si každý žák nakreslil svého pštrosa.

V úterý jsme vyrazili na zámek v Bučovicích, kde si žáci poslechli zajímavosti z historie, dozvěděli se o pověstech zdejšího zámku a navštívili zámeckou zahradu, ve které při svačení u kašny pozorovali ryby a lekníny.  Poté jsme se přesunuli do aleje, kde každý žák křídou maloval obrázky. Vznikl krásný obrázkový koberec, na který se rodiče mohli přijít s dětmi podívat. Žáci navštívili i místní cukrárnu, kde si každý koupil zmrzlinu. Den byl zakončen soutěžemi v lesíku.

Ve středu si žáci přinesli plavky, oblíbené hračky do vody, dokonce i nafukovací duše plameňáka a zavítali na místní krytý bazén, ve kterém se pořádně vyřádili. Následovala beseda ve třídě s dobrovolným hasičem mouřínovského sboru panem Poláčkem. Žáci se dozvěděli, jak vznikl oheň, jak se správně zachovat v nebezpečí požáru, naučili se telefonní čísla záchranářů a dokonce dostali i malý dárek. Na závěr si každý svého hasiče vymaloval a odnesl domů.

Ve čtvrtek jsme všichni vyrazili pěší túru do Klobouček, kde jsme se podívali na domácí zvířata – slepice, králíky, telátka, brojlery, býky, prasátka, psa, a dokonce i kotě. Žáci si mohli některá zvířata pohladit. Poté bylo zahájeno pátrání po pokladu, kterému předcházely hádanky. Žáci úspěšně poklad objevili a každý dostal odměnu.
V pátek probíhal poslední den ve škole. Žáci se dozvěděli něco o historii škol na bučovicku společně si zhodnotili celý týden a své nejlepší zážitky přenesli na papír.

Jménem všech žáků děkuji paní učitelce Berčákové a Janegové za zorganizování projektového týdne, ve kterém se žáci nevědomě vzdělávali, propojili mezipředmětové vztahy, zlepšili svoji  kondici a přátelské vztahy a dokonce si i vždy něco hezkého odnesli s sebou domů.

Lucie Berčáková
Asistent pedagoga

Více foto na FB školy
Projektový týden 1 A B