Prvňáčci v knihovně, aneb slavnostní předávání slabikáře

Tisk PDF

Do dveří vstupuje zvesela jedna školačka z první třídy. „Dnes je den plný zázraků, paní učitelko“ a s úsměvem na tváři vypráví všem ve třídě: „Nemohla jsem dospat, protože jdeme do knihovny a ještě k tomu takové překvapení – bílá sněhová peřina. Copak nás dneska ještě čeká za zázraky, děcka?“   To ještě netušila, že zázraky se opravdu budou dít.

Krajinu kolem školy pokryla ten den sněhová nadílka a tak jsme si cestou do knihovny užili klouzání na sněhu. Další překvapení nás čekalo v knihovně.  Uvítal nás milý andílek, který nám přečetl dvě pohádky. Ta první byla o tom, jak se čert díky dobrému skutku stal člověkem. Ta druhá z knihy Knihovnické pohádky vyprávěla o neposlušné Lucce.  Pohádkovou formou jsme se seznámili se základními pravidly, jak o knihu pečovat, co s knížkou dělat a nedělat a proč.

Vyvrcholením pak bylo andílkovo překvapení  - krásné, červené, novotou vonící slabikáře. Vždyť už známe spoustu písmenek, čteme slabiky, jednoduchá slova a věty. Slabikáře nám udělaly obrovskou radost a těšíme se, až do knihovny zavítáme znovu.

Paní učitelky prvních tříd tímto děkují za ochotu, vstřícnost a precizní připravenost paní Gabriele Sehnalíkové, knihovnici v Knihovně Anny Šperkové v Bučovicích.

Více fotografií najdete na FB školy.

Učitelky prvních tříd

Mikuláš