Čokoláda

Tisk PDF
     Na naší škole pracuje na 1. stupni již několik let výtvarný kroužek. Dochází sem děvčata a chlapci, kteří mají rádi výtvarné tvoření. O tom, že se jim práce daří, svědčí vkusně vyzdobené chodby a schodiště právě těmito výtvory. Zkoušíme různé  techniky, odlišné od běžně používaných v hodinách výtvarné výchovy. Letos jsme začali hodně netradičně. I děti byly překvapeny, když jim byla nabídnuta místo barev k malování právě čokoláda. Všichni "malíři" si materiál nejdřív prstem ochutnali a rázem byly jejich pusy pěkně „ušmourané". Ze třídy se linula příjemně nasládlá vůně, která přilákala nejen kolemjdoucí děti, ale i dospělé.   
     Nejdříve si všichni zkusili otestovat, jak se s tímto  materiálem pracuje. Téma bylo libovolné. Tak vznikly různé krajinky, stromy, květiny, ale i auta.Tyto obrázky si děti odnesly domů, aby si mohli přivonět i jejich rodiče nebo sourozenci. Ale druhá práce byla již pevně stanovena: navrhni a namaluj zajímavý účes.Právě vlasy se tímto materiálem dají dobře vystihnout.
     A jak se nám to podařilo, můžete posoudit sami při návštěvě naší školy. Všechny práce se již brzy objeví na některé z chodeb nebo schodišti.
                                                                                  Alena Konečná a Petra Honzáková, vedoucí kroužku