Vyhráli jsme, hurá!!!!

Tisk PDF
Jedno volné odpoledne si Michaela Křivonožková (žákyně 9. A, ZŠ Bučovice 710) opět brouzdala na netu a  poslouchala písničky. Po chvíli si ale uvědomila, že písně se stále opakují, že jsou pro ni již „ohrané“. Proto ji napadlo najít si webové stránky rádia KISS HÁDY a objednat si tam své oblíbené hity třeba na přání, ale........upoutávka soutěže DETOX KISS KVÍZ ji natolik zaujala, že na nic jiného už nemyslela.
S tímto nápadem se svěřila svým kamarádkám ve třídě, třídní učitelce a ještě týž den byla naše třída a škola do soutěže přihlášena a dokonce na druhý den rádiem vybrána.
Podmínkou soutěže bylo mít dva zástupce třídy a jednoho dospělého zástupce. Odvážné z naší třídy byly iniciátorka Michaela Křivonožková a Lucie Machálková. Za dospělé přemluvily maminku od Míši, paní Mirku Křivonožkovou.
První boj se odehrával v radiu KISS HÁDY v Brně dne 20. 10. 2008 – proti ZŠ Třebíč. Tenkrát se bojovalo o postup do semifinále. V tomto kole nás nejvíce zachránila svými čtyřmi body paní Mirka a Lucka bravurně odpověděla poslední otázku. Postup do semifinále byl zajištěn a konal se 29. 10. 2008. Za soupeře jsme náhodně dostaly opět zástupce ZŠ Třebíče, ale jednalo se o další ZŠ, která se také probojovala do semifinále.
V tomto kole jsme si počínaly opravdu suverénně (8 : 3) a finále bylo „naše“. Očekávané datum nastalo 5. 11. 2008. Tentokrát soutěžilo pět ZŠ z Jihomoravského kraje: ZŠ Zaječí, Gymnázium Vyškov, Gymnázium Brno, SŠ řemesel Velké Meziříčí a ZŠ Bučovice 710.
Nepočítaly jsme, že bychom mohly být nejlepší a náležitě jsme si soutěž užívaly. Pokaždé soutěžící doprovázeli kamarádi ze třídy, ve finále nás podpořila ve studiu i p. uč. Petra Rotreklová. Ve finále nás všechny ve studiu čekalo překvapení ve formě hostiny. Boj byl velmi napínavý. Maximálně jsme to začaly prožívat, protože Míša s maminkou často bodovala. V patách nám byla ZŠ Zaječí, ale nakonec nás jejich poslední chybná odpověď zachránila a my jsme se již mohly radovat.
     Boj skončil v tomto pořadí:
1. místo – ZŠ Bučovice 710 (5 b.)
2. místo – ZŠ Zaječí (3 b.)
3. místo – Gymnázium Brno a SŠ řemesel Velké Meziříčí (2 b.)
4. místo – Gymnázium Vyškov (1b.)

Výhra je naše, těšíme se na výlet (19. 11. 2008) do Brna a na hostinu v Mc´Donaldu, kterou pro nás připraví.
Touto cestou chceme všem poděkovat za fandění a zasílání sms.

Míša Křivonožková, Lucie Machálková, Petra Němcová, p. uč. Petra Rotreklová