Ještě 2x z června ...

Tisk PDF

V následujících dvou článcích se ještě vrátíme k uplynulému školnímu roku.

Zajímavá exurze

Na závěr školního roku, v pondělí 23. června, jsem uspořádala pro své žáky spolu s velitelem městské policie p. Wasserburgerem exkurzi na černčínský ranč spojenou s projížďkou na koních.
Sešli jsme se ráno před školou a pěšky se vydali do Černčína. Tam již čekal náš průvodce. Provedl děti po ranči, vyprávěl o chovu koní, ukázal, jak se kůň hřebelcuje, jak se mu čistí kopyta. Potom koníky osedlal a všichni se na nich mohli projet. Pro všechny jezdce to byl velký zážitek, většina totiž na koni seděla poprvé. Ti odvážnější odměnily koně mrkví, kterou si přinesli. Po skončení jsme si opekli špekáčky a plni nezapomenutelných dojmů z velmi pěkného a zajímavého dopoledne se vrátili do školy. Děkuji panu Wasserburgerovi za umožnění návštěvy ranče.

Tradiční sportovní dny

Stalo se v naší škole již tradicí, že poslední dny školního roku patří sportu. Proto i letos tomu nebylo jinak. V úterý 24. června se chlapci a děvčata z 1. až 5. tříd sešli u plaveckého bazénu, aby změřili své síly v plavání jednotlivců a v plavání štafet z jednotlivých tříd. Ve středu 25. června pak žáci soutěžili v atletických disciplínách, v různých závodivých hrách, ve vybíjené a přehazované. Dosažené výsledky v jednotlivých dnech se sčítaly a vítězná třída získala putovní pohár. A jak to všechno dopadlo?
Na třetím místě skončila 5. A, druhé místo obsadila 2. C a vítězem se stala 4. A, která bude po celý příští školní rok držitelem putovního poháru.

Mgr. Hana Kosová
ZŠ Bučovice 710