Škola v prírodě

Tisk PDF

V měsíci červnu odjeli žáci 3. ročníku se svými učitelkami již tradičně na školu v přírodě, tentokrát znovu do rekreačního areálu Kamínka – Roštín. Přestože téměř celý týden pršelo, nelenošili a užili si spoustu legrace při hrách, sportování i vycházkách.

Z deníku Terezky Švaňhalové, žákyně 3. B:

„Dnes 10. 6. jsme přijeli do areálu Kamínka Roštín. Chatky byly větší, než jsem si myslela. Byly tam dvoupatrové postele, jedno okno, jeden stolek a dvě poličky na oblečení. Já s Alčou jsme se pořád smály. Usnuly jsme o půl jedenácté a probudily jsme se o půl páté.

 

V pondělí 11. 6. jsme se neučili. Hráli jsme Kimovu hru, potom vybíjenou, zvlášť kluci a zvlášť holky. Po obědě jsme šli na dlouhou procházku. Potom jsme vyráběli přívěsky ze samoschnoucí hmoty.  Večer moje kamarádka rozsvítila svítící berušku, která svítí červeně, modře a zeleně.

V úterý jsme dopoledne závodili při sportovní olympiádě. Odpoledne jsme šli na Bunč. Trošičku jsme zabloudili, ale přišli jsme tam. Byli jsme trochu zablácení, ale jinak dobrý. Byl to velký výšlap, ušli jsme asi 10 km.

Ve středu za námi přijela maminka. Přivezla nám nějaké teplé oblečení a odjela. Já jsem našla poklad. Byl v něm pro každého deníček, oplatek a čokoládová tyčinka. Měli jsme závod zdravotních hlídek. Protože potom hodně pršelo, dívali jsme se na Madagaskar a vyráběli jsme kšilty. Večer přijel vítěz Olympijských her ve střelbě.

Ve čtvrtek konečně nepršelo. Paní učitelky pro nás nachystaly pouť. Bylo 10 atrakcí. Nebyla to pouť, kde jsou kolotoče a houpačky, ale byly tam soutěže. Každý si vybral odměnu. Potom jsme šli na krátkou procházku a hráli závodivé hry. Večer jsme opékali špekáčky.

V pátek 15. 6. jsme měli odjíždět. Hned po snídani jsme začali balit. Kluci nám pomohli vynosit tašky k chatce paní učitelky. Maminka přijela brzy a odvezla mě a moji sestru domů.

Většině z nás se týden na škole v přírodě moc líbil.“