Den otevřených dveří „Od pohádky k vědě“

Tisk PDF

V neděli 23.října odpoledne, patřila Základní škola 710 všem zvědavým rodičům a jejich dětem.

Skutečně doslova se prokousávali účastníci dne otevřených dveří přes pohádku k vědě. Děti se nejdříve se setkaly s krásnou Sněhurkou, které nepořádní Trpaslíci poztráceli po cestě z dolu všechny drahokamy. Sněhurka nemusela být dlouho nešťastná, protože děti všechny drahokamy našly. Potom navštívily babu z Perníkové chaloupky. Byla zlá, ale děti ji pomohly opravit zničenou střechu a ejhle, najednou tu byla hodná babička, která místo dětí- peče perník. Poslední setkání s pohádkou bylo u Popelky. Smutně seděla nad hromádkou hrachu a čočky, zatímco její sestry tančily na bále. Děti nelenily a pomohly Sněhurce hromádku přebrat, aby mohla obléct krásné šaty a utíkat na zámek.

Po pohádce přišly na řadu již záludnější úkoly. Nebylo lehké poznat všechna vystavená zvířátka, složit rozstříhané obrázky a tajné zprávy. A co teprve zkoumat například mravenčí nohu přes mikroskop, to byla skutečně práce pro vědeckého pracovníka. Naší nejmenší byli moc šikovní a pohádku i vědu zvládli na jedničku.

Milí rodiče, vážíme si toho, že jste se v hojném počtu rozhodli věnovat nedělní odpoledne svým dětem a že jste ho strávili na naší škole. Váš zájem byl poděkováním všem kolegům, kteří toto odpoledne pro vás připravili. Těšíme se na další společné akce.

Mgr. Marie Kotrbová