PODZIMNÍ SETKÁNÍ 1. TŘÍD

Tisk PDF

Je sobota 1. října a před branou školního hřiště se schází děti 1. tříd se svými rodiči i prarodiči na naši první „mimoškolní“ akci, kterou jsme nazvali podle ročního období „Podzimní setkání“, ale podle počasí by byl příhodnější název „Letní setkání“.

K dopolednímu programu jsme se všichni přemístili do haly, kde se děti rozdělily do dvou družstev, a soupeřily mezi sebou v různých disciplínách – např. běh k metě a zpět, slalomový běh, skákání po jedné noze a na skákacích míčích (poslední jmenovanou disciplínu si vyzkoušeli i dva odvážní tatínci a zjistili, že to není až tak jednoduché, jak to vypadá).

Rodiče celou dobu svým dětem hlasitě fandili a povzbuzovali je, a to vůbec netušili, že se za chvíli postaví po boku svých dětí a na dvě disciplíny se z nich stanou také soutěžící. První úkol byl celkem jednoduchý, přeběhnout se svým dítětem na zádech k metě a zpět, druhý úkol byl náročnější – svázat si s dcerou či synem jednu nohu a opět zvládnou co nejrychleji celou trasu. Všichni rodiče si zasloužili velkou pochvalu, protože na start nastoupili s velkou chutí po vítězství a spolu s dětmi bojovali jako lvi.

Soutěže pokračovaly na venkovním hřišti, kde si prvňáčci vyzkoušeli kopání míče do malé branky – kdo dal ze čtyř pokusů tři góly, získal sladkou odměnu, stejně jako všechny děti za soutěže družstev.

A protože nám při soutěžení a fandění pořádně vyhládlo, přesunuli jsme se do prostoru za halou, kde tatínci přichystali ohniště. Opekli jsme si buřty, které nám dnes obzvláště chutnaly, zahnali jsme žízeň a my dospělí jsme se povzbudili kávou a snažili se načerpat síly na vrchol dne, a tím mělo být pouštění draků.

Trochu jsme měli obavy, zda nám bude přát počasí, protože dopoledne bylo úplné bezvětří, ale když jsme se přesunovali na pole, začalo lehce pofukovat a za chvíli se na obloze třepetalo více jak dvě desítky nádherných draků. Na své si přišli především tatínci, ale maminky se nedaly zahanbit a statečně pobíhaly s draky po poli. Bylo nesmírně těžké určit, který drak je nejhezčí, který létá nejvýše či nejdéle, a proto si diplom z „Drakiády“ odnesli všichni.

Asi po hodině strávené na poli pod bedlivým dohledem sluníčka jsme naše setkání ukončili.

Doufáme, že společně strávený čas byl příjemný pro všechny, děkujeme rodičům, že vytvořili pro malé závodníky úžasnou atmosféru a těšíme se na další setkání někdy příště.

Radka Janegová a Hana Kosová
třídní učitelky 1. tříd