Návštěva z Venezuely

Tisk PDF

Velvyslanec Bolivarovské republiky Venezuela na návštěvě ZŠ 710

Na naší ZŠ Bučovice 710 jsme měli čest přivítat mezinárodní návštěvu, a to venezuelského velvyslance pana Victora Juliána Hrnándenze Leona.

Zavítal k nám do školy 1. září 2011, chtěl si nově zrekonstruovanou školu prohlédnout. Pan ředitel Aleš Navrátil ho provedl po třídách, po sportovní hale, bazénu a také ho přivedl do sborovny mezi pedagogický sbor ZŠ 710. Probíhající porada byla mile přerušena velmi spontánní besedou. Všechny nás překvapila jeho vynikající znalost českého jazyka. Poučil nás některými poznatky a zajímavostmi z jeho latinskoamerické země, kterou známe jen ze školních atlasů a zeměpisných knih. Např. o bujné floře země a že ve Venezuele probíhají oslavy 200. výročí jejich nezávislosti apod. Při této příležitosti probíhá výstava fotografií a reprodukcí na bučovickém zámku.

Přislíbil nám na vysazení před školu mladý stromek z Venezuely a my zase na oplátku naši moravskou, letos tak úrodnou, švestku. Švestky hned pohotově celé delegaci nabízela „na košt“ jako „švestičky z naší zahrádky“ jedna p. učitelka.

Z návštěvy a této spontánnosti, vřelosti a optimismu jsme všichni byli dobře naladěni.

Petra Rotreklová, ZŠ Bučovice 710

Fotogalerie po kliknutí ZDE