Zahájení školního roku, letos v nové „ kabátě“

Tisk PDF

Bylo, nebylo. Jako by to včera bylo.

…Utichla školní budova a žáci, těšíce se, na prázdniny opustili její prostory. Školník uzamčel dveře a škola se ponořila do hlubokého spánku. A spala …a spala…spala. A byl podzim…..

Byl by to krásný začátek pohádky. Ale opak je pravdou. Hluk školního života a hlasy dětí, okamžitě vystřídaly zvuky všelikého zednického, klempířského, truhlářského, malířského,… a kdo ví ještě jakého nářadí. Škola začala žít svůj prázdninový život, začala se připravovat na nový školní rok.

(JE S PODIVEM, JAK RYCHLE NĚKDY UTEČOU DVA MĚSÍCE!)

Září. Zahájení školního roku 2011/2012.

V pondělí 5. září ráno stanuli žáci a jejich rodiče před „novou školou“. V průběhu minulého školního roku a během prázdnin se podařilo dokončit proměnu školy z ošklivého káčátka na krásnou labuť. V tomto duchu byl laděn i slavnostní projev ředitele školy Mgr. Navrátila a dalších významných hostů, kteří přišli pozdravit pedagogický sbor, naše žáky a jejich rodiče.

Těší nás i kladné hodnocení nově upravené školy od veřejnosti. …pěkné! …velmi pěkné!... páni! …hm, hm! …boží! …podařené! To je několik výstižných útržků rozhovorů z davu.

Pěkné počasí, škola jako nová, natěšení prvňáčci, usměvaví rodiče, spousta významných hostů. Je vůbec nutné ještě něco přát? JE!!! Protože jsou to hlavně naše přání, která nám mnohdy pomohou hnout se kupředu.

A proto zkusme najít alespoň jedno společné přání, a zkusme si ho společně splnit. Tak, jak to bývá na konci každé DOBRÉ pohádky. A školní pohádka je příliš dlouhá na to, aby nebyla dobrá.

Krásné dny přejí učitelé ze ZŠ 710

Fotogalerie po kliknutí ZDE